Prodaje se splitski hotel Bellevue

18.01.2023.

16:26

Autor: HRT/Hina/J.L.

Hotel Bellevue

Hotel Bellevue

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Poznati splitski hotel Bellevue, smješten na Prokurativama, ide u prodaju, u skladu s rješenjem Trgovačkog suda u Splitu i to po početnoj cijeni od 7,1 milijun eura.

Ako se u prvom krugu hotel ne proda, u drugom krugu cijena će iznositi 4,7 milijuna eura. Jamčevina je dva milijuna eura i plaća se na žiro-račun splitskog Trgovačkog suda, a ponude mogu dati domaće i strane tvrtke.

Još prije mjesec dana vjerovnici su na skupštini jednoglasno donijeli odluku o prodaji Bellevuea, a prodaje se dio zgrade hotela, pokretnine, oprema i umjetnička djela. Riječ je o ukupno 2209 m2 površine.

U tom su hotelu boravile brojne poznate osobe iz svijeta estrade i politike, znanstvenici, književnici, nobelovci i spisatelji, a ondje su snimani i kadrovi najgledanije domaće serije Miljenka Smoje "Velo misto".

Hotel se nalazi na najpoželjnijoj gradskoj lokaciji s pogledom na najljepšu rivu te na splitska vrata. Jedan je od najstarijih hrvatskih hotela, koji se spominje oko 1875. godine pod imenom Hotel de la Ville.

Početkom 20. stoljeća dobiva ime Grand hotel Bellevue, a u njemu su boravili Agatha Christie i Anatole France. Šezdesetih i sedamdesetih godina kavana i hotel postaju središnje mjesto održavanja Splitskog festivala.

Nad hotelom je početkom 2000-ih otvoren stečajni postupak, koji traje već više od 20 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!