Prodan RTL Hrvatska

14.02.2022.

11:34

Autor: Hina/HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

PPF Grupa (PPF) u ponedjeljak je objavila da je njezina podružnica CME Media Enterprises(CME) potpisala ugovor o preuzimanju 100 posto vlasništva u RTL Hrvatska, pri čemu je imovina hrvatske komercijalne televizije procijenjena na 50 milijuna eura.

Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i korištenje RTL brenda u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju PPF-a.

Ta transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj, a njezino zaključenje očekuje se sredinom 2022.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investira u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40,3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta, navode u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!