20:06 / 04.05.2019.

Autor: HRT

Prodan vukovarski hotel "Dunav"

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela Dunav u Vukovaru.
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i izvršni direktor švicarske tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić potpisali su ugovor o kupoprodaji hotela Dunav u Vukovaru. Ta švicarska tvrtka najavljuje gradnju novog hotela s četiri zvjezdice u koji će uložiti 200 milijuna kuna.

Riječ je o strateški važnoj nekretnini u Vukovaru, dakle zgradi bivšeg hotela "Dunav", što pobuđuje veliki interes javnosti, rekao je Penava istaknuvši da se objekt nalazi na izuzetno vrijednoj lokaciji ušća Vuke u Dunav ali i objektu koji devet godina nije bio u funkciji. Dodao je da je grad, zbog činjenice da hotel dugo nije u funkciji, kupio tu nekretninu da bi je sada prodao tvrtki koja se bavi hotelskim biznisom, koja je već osnovala svoju podružnicu u Vukovaru te će grad učiniti sve da se investitor osjeća dobrodošlim s investicijom koja je strateška i na razini države.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček podsjetio je da je grad objekt hotela "Dunav" kupio za 10,3 milijuna kuna, na javnom natječaj za njenu prodaju zatražio 10,7 milijuna kuna, a švicarska tvrtka ponudila je 11,3 milijuna kuna te je uplaćena jamčevina sukladno natječaju od 10% zatražene cijene.

Investitori su dužni u sljedećih 18 mjeseci ishoditi sve potrebne dozvole nakon čega parcela prelazi u njihovo vlasništvo da bi potom imali zakonski rok od sedam godina za izgradnju i puštanje objekta u funkciju, rekao je Pavliček, dodavši da investitori obećavaju znatno kraći rok za realizaciju i to do 2023. godine.

Svečano otvorenje 2023. godine

Izvršni direktor tvrtke Immo Invest Partner Džek Djordić najavio je gradnju hotela s četiri zvjezdice s oko 120 soba, odnosno 240 ležaja. Izgradit će se i nekoliko restorana, uredi kao i multimedijalni prostor u što će se investirati oko 200 milijuna kuna, a hotel bi trebao biti otvoren 2023. godine.

Član Upravnog odbora Immo Invest Partner Petar Đorđić zahvalio je gradonačelnik i njegovu zamjeniku na njihovu angažmanu oko realizacije tog posla te rekao da su svi uključeni veliki optimisti i da će cijela investicija biti realizirana u predviđenom roku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!