13:44 / 19.10.2018.

Autor: M.M./HRT

Program restrukturiranja Uljanika danas napokon u Zagrebu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda rekao je da bi novi plan restrukturiranja tog brodogradilišta danas trebao stići ministru gospodarstva Darku Horvatu.
Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda rekao je da bi novi plan restrukturiranja tog brodogradilišta danas trebao stići ministru gospodarstva Darku Horvatu. Stari plan restrukturiranja Europska komisija je odbila, navevši brojne zamjerke."Vrlo su jasni modeli dokapitalizacije odnosno restrukturiranja. Nitko tko želi uću u bilo kakav partnerski odnos ne želi plaćati stare i tuđe dugove. Ako ćemo se i moći transformirati na takav način, ti stari dugovi morat će sjesti na državni proračun u jednom trenutku i biti će opterećenje poreznih obveznika.

Na marginama konferencije u Rapcu održan je i sastanak ministra Horvata sa sindikatima 3. maja i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom. Jer samo je pet dana do isteka roka za stečaj Uljanika je uvjetovan blokadom računa. Ipak, nade u deblokadu ima, a sindikalisti se nadaju i isplati plaće.

"Računam da će se dio plaća ili cijele isplatiti, ima načina. Radi se i na deblokadi, sve su to paralelni procesi", rekao je Komadina.

Dobro je da postoji interes ulagača za 3. maj, kažu sindikalisti.

"Ima puno ponuđača, fikantijeru koja je očito najizgledniji ponuđač. Vjerujemo da će se to riješiti. U razgovor s ministrom shvatili smo, i želim to poručiti, da ministar, tj. Ministarstvo stvarno radi na tome danonoćno, rekao je Predrag Knežević, Krizni stožer 3. Maja.

Ogorčeni su ulogom i ponašanjem predsjednika Uprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!