Projekt Mrtvaška neslavno propao

26.08.2022.

15:35

Autor: T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Projekt Mrtvaška neslavno propao

Projekt Mrtvaška neslavno propao

Foto: HTV / HRT

Projekt izgradnje lučice "Mrtvaška" na Iloviku neslavno je propao, istaknuli su na konferenciji za novinare predstavnik stanovnika tog otoka i vijećnici Županijske skupštine primorsko-goranske. Smatraju da "Mrtvaška" nikad nije bila strateški važan projekt za povezivanje otoka s ostatkom Jadrana.

Pitaju se zašto je, iako loš i protuzakonit, obustavljen, a prije toga se mjesecima na njemu inzistiralo. Riječ je o projektu vrijednom 80 milijuna kuna.

Državna brodska linija D311 koja je povezivala Ilovik i uvalu Mrtvaška i koja je izmještena zbog radova još uvijek nije vraćena, a javnost i dalje ne zna tko će odgovarati zbog odluka koje će u konačnici Primorsko-goransku županiju stajati višemilijunske iznose. 

- Vraćanje linije hitno. Ovdje prozivamo župana Komadinu koji je već toliko na vlasti i trebao je naučiti da osveta i osvetničko ponašanje nije način na koji bi se vlast smjela i morala ponašati, da hitno reagira i naloži Županijskoj upravi da da suglasnost za vraćanje linije. Tražimo i hitnu sanaciju uvale Mrtvaška te odgovornost, poručio je Ladoslav Radoslović, predstavnik MO Ilovik.

- Dakle, tko će i u kojoj mjeri platiti napravljenu štetu, govorimo zasigurno o nekoliko milijuna kuna. Možemo reći, županija će to platiti, ona je to dužna platiti, ali zapravo će to platiti građani PGŽ-a i moramo znati, upravo iz tog razloga, tko je odgovoran za to. Projekt, na ovaj način, kako nam se sada prezentira, nije završen, nego je na neki način, zataškan, je li tako, pita Iva Rinčić, klub nezavisnih vijećnika u Županijskoj skupštini PGŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!