17:00 / 01.12.2019.

Autor: Zvjezdana Heina/HRT

Projekt od 150 milijuna eura promijenit će vizuru metropole

-

-

Foto: - / -

Stanovi, uredi, hotel s 4 zvjezdice i kongresni centar okosnica su projekta za koji investitor traži partnere.
Kontroverzan Bandićev mega projekt zagrebačkog Manhattna daleka je utopija, ali jedan drugi impresivan projekt na Savi puno je realniji. Nakon desetljeća prikupljanja dokumentacije norveški investitor spreman je za realizaciju investicije Jarun Panorama. Stambeno-poslovni i hotelski kompleks nedaleko rotora vrijedan 150 milijuna eura mogao bi zaživjeti za pet godina i potpuno promijeniti vizuru metropole.

Novi poslovno-stambeni kompleks nalazit će se na obali Save. Njime dominira toranj s 38 katova, budući najviši hrvatski oblakoder. Nakon 12-godišnje muke norveški je fond izborio lokacijske dozvole.

- Planiramo 4 stambene jedinice s 21 katom i dva poslovna tornja s hotelom. Prve vizure mega-projekta mogle bi biti vidljive za 5 godina - otkriva Robert Hagen, direktor Croatian development property.

Stanovi, uredi, hotel s 4 zvjezdice i kongresni centar okosnica su projekta za koji investitor traži partnere.

Golemo je zanimanje za ovaj projekt, u užem izboru za izgradnju pet je zanimljivih hrvatskih i inozemnih tvrtki. Partner bi mogla biti i sestrinska tvrtka arapskog investitora iz Abu Dhabija. Oni grade Beograd na vodi i pregovaraju s Bandićem o spornom zagrebačkom Manhattnu pokraj Velesajma.

- Izgradili smo najviši neboder na svijetu u Dubaiju, nešto impresivno želimo napraviti i u Hrvatskoj. Potpisali smo nekoliko memoranduma o potencijalnim ulaganjima u rezidencijalne, turističke i trgovačke projekte - kaže Atakam Mete, Simphony Invest LTD.

Arapi bi mogli surađivati i s makedonskim ulagačem u zanimljivom projektu izgradnje luksuznih šatora na jadranskoj obali.

Glamping turizam u svijetu je hit. Ni Hrvatska tomu ne može odoljeti pa će luksuzni odmor i kampiranje u zelenilu već iduće godine zahvaljujući makedonskom kapitalu zaživjeti i u Milni na Braču.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!