06:38 / 23.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Provale u Uljanik - vratili se zaštitari

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zaštita prostora osigurana je tako da su svi Uljanikovi zaštitari na svojim radnim mjestima, poručili su iz Uprave.
Uprava pulskog Uljanika sinoć je izvijestila je kako je brodogradilište povratkom svih Uljanikovih zaštitara te uz dodatni angažman zaštitarske tvrtke "Crni vjetar", suprotno nedavnim napisima u medijima, ostalo štićeni prostor.

- Z
aposlenici temeljnih Uljanikovih službi napustili brodogradilišta

- U proteklih nekoliko dana bilo je nekoliko intervencija zaštitarskih službi i policije zbog provaljivanja i neovlaštenog ulaska u prostore Uljanika, međutim upravo zbog očekivanih problema sve su službe u posebnoj pripravnosti i danas je jedna osoba privedena u policijsku stanicu, navodi se u priopćenju za javnost Uprave Uljanika. U njemu stoji kako je Uprava tijekom prošlog tjedna zatražila hitne konzultacije i podršku Vlade u osiguranju nužnih uvjeta za nastavak održivosti sustava i zaštite imovine Uljanika.

- Radi se o imovini koja je u najvećoj mjeri u hipotekarnom vlasništvu države. No jedinu povratnu informaciju koju smo uspjeli dobiti od državnih institucija jest da su odgovorne osobe na blagdanskom dopustu do 23. travnja. Nadamo se da ćemo nakon tog datuma aktivno raditi na rješavanju situacije u Uljaniku. S obzirom na to da se radi o značajnom državnom interesu, očekujemo i nadamo se da će MUP voditi računa o izvanrednoj situaciji u kojoj se Uljanik nalazi i osigurati dodatnu podršku sigurnosti u krugu Uljanika", zaključila je Uprava Uljanika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!