Prva ljetna sniženja mame kupce; popusti od 30 do 50 posto

05.07.2022.

16:47

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Krenula su ljetna sniženja

Krenula su ljetna sniženja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Krenula su ljetna sniženja te onih pravih gužvi u trgovinama još nema. Iako su za sada popusti nešto skromniji, od ove godine trgovci u okviru sezonskog sniženja moraju drugačije isticati cijene proizvoda.

Prva ljetna sniženja mame kupce. S popuštanjem i prestankom epidemioloških mjera bilježi se u trgovačkim centrima i veći broj kupaca.

- To je prvi krug sniženja,ali opet s druge strane prvi krug sniženja znači i sve veličine i svi brojevi još uvijek su dostupni tako da je teško izabrati hoćemo li odmah uloviti popuste u prvom krugu ili čekati nekakav drugi ili treći krug sniženja, rekla je direktorica marketinga Vlatka Šimunović.

Trenutačno se popusti kreću od trideset do pedeset posto. Koliko potrošači mogu proći jeftinije pokazuju cijene na etiketama proizvoda. Uz punu i sniženu cijenu proizvoda, novi Zakon o potrošačima, propisuje još jednu.

- Novi zakon o zaštiti potrošača donosi nam neke novine ,a to je da trgovac mora istaknuti cijenu proizvoda koja je bila u posljednjih trideset dana, poručila je predsjednica Centra za edukaciju i informiranje potrošača Tatjana Popović Filipović

Galerija
Prva ljetna sniženja, Foto: HTV/HRT
Cijene istaknute na sniženju, Foto: HTV/HRT

- Što se tiče popusta malo su sada zbunjeni s tim novim zakonom, ali smo im mi tu da im objasnimo te cijene.Kod nas nema problema mi zadnjih trideset dana nismo podizali cijene ni smanjivali pa je sve u redu za sada, istaknula je voditeljica trgovine Kristina Dugački.

Ovo je prvo sniženje s novim pravilima. Do kraja kolovoza građane očekuju sniženja i do sedamdeset posto, a na zimu i dvojne cijene izražene u kunama i eurima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!