16:48 / 03.06.2021.

Autor: HRT/Regionalni dnevnik/Marko Percan

Prve rezervacije u pulskoj zračnoj luci pokazuju da će ova sezona biti bolja

150 ruskih turista sletjelo u Pulu

150 ruskih turista sletjelo u Pulu

Foto: HRT / Regionalni dnevnik

Ovim letom, njih gotovo 150. Let je to najvećega ruskog avioprijevoznika, a to je izuzetno bitno. Rusi su hrvatskim turističkim djelatnicima dragi gosti, borave u smještaju od 4 ili 5 zvjezdica i dosadašnje je iskustvo pokazalo da su najbolji izvanpansionski potrošači. Lani je promet u pulskoj zračnoj luci drastično pao, no prve rezervacije pokazuju da će ova sezona biti znatno bolja.

Doček ruskog nacionalnog avioprijevoznika uz sve počasti. Točno 147 turista sletjelo je u Pulu iz Moskve. Zašto su odabrali baš Istru?

- Zato jer je to najbolje mjesto na svijetu.

- Zaista? Zašto?

- Tartufi, Brijuni, Arena Pula, fantastično je, zaista najbolje mjesto.

- Vi imate najljepšu obalu, Jadran je čist i prekrasan, zato mi je drago da ste otvorili granice jer nam je to nedostajalo, kažu turisti.

- More, prekrasna mjesta, dobra hrana, sve je super i volimo ovo mjesto, dodaju turisti.

A čini se da i Istrani vole goste iz Rusije. Ne kaže se bez razloga da su upravo oni najbolji potrošači.

- Nama je definitivno Rusija izuzetno bitna zato jer su to gosti koji obitavaju u 4 i 5 zvjezdica, najbolji su vanpansionski potrošači i to je ono što može obogatiti naše male mikroekonomije, rekao je Denis Ivošević, direktor TZ Istre.

Može to obogatiti i promet pulskog aeorodroma koji je lani pao za 90 posto.

- Ukoliko se ostvare očekivanja i ne bude odgode, očekujemo do 250, 300 tisuća putnika, još uvijek nedovoljno, ali daleko bolje nego prošle godine, navela je Nina Vojnić Žagar, direktorica Zračne luke Pula.

Možda bude bolja i sezona. Jer krenulo se ranije nego inače, čini se da se turizam polako pokreće.

- Definitivno se nešto pokreće, prošle godine krenuli smo tek 20.6. s otvaranjem, tako da već sad možemo reći da će ova sezona biti bolja od prošle, kaže Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, MINT.

Tome će pridonijeti i letovi s pulskog aerodroma koji će ove sezone biti povezan s više od trideset destinacija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!