16:25 / 28.12.2019.

Autor: Fabijan Kale/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Prvi bučomat otvoren u Zaprešiću

-

-

Foto: - / -

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata - sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija.
Umirovljenicima, i ne samo njima, dobro će doći informacija da je u Zaprešiću, uz gradsku tržnicu, otvoren prvi automat u Hrvatskoj za prodaju bučina ulja. Radit će 24 sata na dan, a za kvalitetu odgovara obitelj Vugec, čije je ulje sve traženije.

Građanima tako proizvod bliže, a za proizvođača je to širenje prodaje. "Prodaja se godinama povećavala. Zadnjih 5 godina se bavimo bučinim uljem. Stalno tržište traži nešto novo i onda smo razmišljali kako ljudima ponuditi nešto novo, kaže direktorica Stočarstva Vugec Helena Fabek.

Na automatu se uz bučino ulje prodaju i bučino i pirovo brašno. U planu je proširenje asortimana. Prodavat će i praline s bučinim uljem i bučinim brašnom te čokoladu od bučinih proizvoda.

Zaprešić nudi mnogo proizvoda s automata - sir, mlijeko, med, a bučomat je s 22 tisuće kuna pomogla Zagrebačka županija. Županija ima mjeru kojom pomaže poljoprovrednicima od 30, 50 do 70% ovisno od statusa. U ovom slučaju povratak troškova je 70%, kaže zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!