15:48 / 14.05.2019.

Autor: Andrijana Gregur/Hrvoje Povijač/I.H./HRT

Prvi Gastro fest "Baby Beefa"

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kulinarski show proslavljenog kuhara Davida Skoke najveća je atrakcija prvog Gastro festa. Posjetitelji su mogli uživati u brojnim delicijama.
Naša najstarija udruga proizvođača tovljene junadi, "Baby Beef", u Križevcima je održala prvi Gastro fest. Samo godinu dana nakon što je brendirala domaće juneće meso i uspjela se probiti na police najvećih trgovačkih lanaca, tim festivalom hrane dodatno promiče domaću junetinu.

Ponude u Križevcima ne bi se posramili ni neki razvikaniji europski gastronomski festivali. A posebnost je ovog prigorskog što su se pripremala vrhunska jela od mesa s domaćih farmi.

Kulinarski show proslavljenog kuhara Davida Skoke najveća je atrakcija prvog Gastro festa. Posjetitelji su mogli uživati u brojnim delicijama. A pomogla je i križevačka srednja škola.

Najbolja je ovo promocija domaćeg brenda.

- Vrlo smo zadovoljni što je grad prepoznao potencijal našeg brenda, našeg proizvoda . To je ono što treba hrvatskoj proizvodnji i to je ono što treba hrvatskoj gastronomiji, rekao je predsjednik udruge "Baby Beef" Darko Celovec.

Festival je privukao brojne posjetitelje i gastronomske znalce.

- Već sam fan godinu i pol dana od kad su počeli i nema ništa bolje od domaćeg komada finog mesa, kazao je bloger Domagoj Jakopović Ribafish.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!