Objavljeno: 14. svibnja 2019., prije više od godinu dana
Autor: Andrijana Gregur/Hrvoje Povijač/I.H./HRT
PODIJELI
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Foto: - / PIXSELL
Kulinarski show proslavljenog kuhara Davida Skoke najveća je atrakcija prvog Gastro festa. Posjetitelji su mogli uživati u brojnim delicijama.
Naša najstarija udruga proizvođača tovljene junadi, "Baby Beef", u Križevcima je održala prvi Gastro fest. Samo godinu dana nakon što je brendirala domaće juneće meso i uspjela se probiti na police najvećih trgovačkih lanaca, tim festivalom hrane dodatno promiče domaću junetinu.
Ponude u Križevcima ne bi se posramili ni neki razvikaniji europski gastronomski festivali. A posebnost je ovog prigorskog što su se pripremala vrhunska jela od mesa s domaćih farmi.
Kulinarski show proslavljenog kuhara Davida Skoke najveća je atrakcija prvog Gastro festa. Posjetitelji su mogli uživati u brojnim delicijama. A pomogla je i križevačka srednja škola.
Najbolja je ovo promocija domaćeg brenda.
- Vrlo smo zadovoljni što je grad prepoznao potencijal našeg brenda, našeg proizvoda . To je ono što treba hrvatskoj proizvodnji i to je ono što treba hrvatskoj gastronomiji, rekao je predsjednik udruge "Baby Beef" Darko Celovec.
Festival je privukao brojne posjetitelje i gastronomske znalce.
- Već sam fan godinu i pol dana od kad su počeli i nema ništa bolje od domaćeg komada finog mesa, kazao je bloger Domagoj Jakopović Ribafish.
HRT koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi Vam pružio bolje korisničko iskustvo o čemu više možete pročitati OVDJE. Ako ne želite dopustiti da HRT na vaše računalo upisuje kolačiće, možete to spriječiti postavkama Vašega internetskog preglednika.