17:12 / 10.04.2018.

Autor: HRT

Prvi interkontinentalni let iz Azije za Europu preko Dubrovnika

-

-

Foto: - / -

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić ocijenio je kako je nova linija bitna za cijelu regiju i hrvatski turizam.
Prvi zrakoplov niskotarifne zrakoplovne tvrtke Flydubai na izravnoj liniji iz Dubaija do Dubrovnika sletio je popodne u dubrovačku zračnu luku, a riječ je o prvom interkontinentalnom letu koji Aziju i Europu povezuje preko Dubrovnika.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić ocijenio je kako je nova linija bitna za cijelu regiju i hrvatski turizam.

"Ovim interkontinentalnim letom povezujemo Europu i Aziju, odnosno Perzijski zaljev s dubrovačkim područjem. Nadamo se i većem broju transfernih putnika, jer je Dubai velika zračna luka koja povezuje cijelu jugoistočnu Aziju, Australiju i Afriku", istaknuo je Luetić.

Izvijestio je kako su prva tri mjeseca u Zračnoj luci Dubrovnik bila iznimno uspješna, s 20 posto više putnika u odnosu na isto razdoblje lani, a pogotovo je ožujak bio jak s čak 40 posto porasta, jer je Uskrs ove godine bio 1. travnja pa je sezona počela već 25. ožujka.

"Nadamo se nastavku tog trenda i da će sezona biti opet rekordna s porastom od 10 posto u odnosu na 2017. godinu", rekao je Luetić.

Najavio je nove linije LOT Polish Airlinesa, Edelweiss Aira i Adria Airwaysa.

Zrakoplov Flydubaija, čiji let na liniji Dubai-Dubrovnik traje šest sati, povezivat će Dubrovnik i Dubai najprije triput tjedno, a od 15. lipnja do 25. listopada četiri puta tjedno, zrakoplovom Boeing 737-800 sa 184 mjesta.

Flydubai je niskotarifna zrakoplovna tvrtka u vlasništvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!