Prvog ljetnog vikenda na makarskoj rivijeri više od 25 tisuća gostiju

03.07.2021.

14:47

Autor: V.K./HRT/Hina

Dobar početak ljetne sezone

Dobar početak ljetne sezone

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Na makarskoj rivijeri od Brela do Graca prvoga srpanjskog vikenda boravi više od 25.000 domaćih i stranih gostiju, doznaje se u subotu u turističkim uredima Makarskog primorja.


Prvi srpanjski vikend na makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, koji su brojniji u dolasku, kao i vrlo dobrog početka glavnog dijela sezone, ističu iz turističkih ureda.

Promet je na cestama Makarskog primorja pojačan. Na državnoj cesti D8 vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s povremenim manjim zastojima na prilazima turističkim mjestima. Na prometnici u smjeru Makarska - Vrgorac te na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija te dalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet teče normalno.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska - Sumartin u prve dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike prema Braču koji su ostali čekati predvečernje plovidbe u 18 ili 21 sat za koje ima ponešto slobodnih mjesta.

Na liniji Drvenik - Sućuraj, kako se doznaje u ispostavi riječke Jadrolinije, od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku za sada je od sat do sat i pol, a s Hvara prema Drveniku čeka se također do sat i pol.

Na makarskom autobusnom kolodvoru autobusi stižu s manjim zakašnjenjem, a iz Splita autobusi kasne u dolasku od pola sata do jedan sat.

Vrlo dobar početak ljeta u Makarskoj

I Makarska prvog srpanjskog vikenda bilježi vrlo dobre turističke rezultate. U gradu, prema podacima Turističkog ureda, odmara se 6,5 tisuća domaćih i stranih gostiju, što je 100 posto više nego lani ili 50-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019. godine.

Hoteli ugošćuju 1500 gostiju i u njima i dalje ima slobodnih mjesta pa prethodna rezervacija smještaja za sada nije potrebna, dok ostali turisti borave u privatnom smještaju gdje je i dalje slobodan velik broj smještajnih kapaciteta kako u kućama za odmor, tako i apartmanima. Inače, najbrojniji među turistima u gradu su Poljaci, Česi, gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine te domaći gosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!