Prvi ovogodišnji kruzer stigao u riječku luku

08.05.2023.

14:51

Autor: M.M./Hina/HRT

Prvi ovogodišnji kruzer stigao u riječku luku

Prvi ovogodišnji kruzer stigao u riječku luku

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Prvi ovogodišnji brod za kružna putovanja "Norwegian Gem" uplovio je s gotovo 3.500 putnika i članova posade u ponedjeljak u riječku luku, sljedeći se očekuje 14. svibnja, a u Turističkoj zajednici Grada Rijeke i ove godine očekuju izvrsnu kruzing sezonu.

Turistička zajednica grada Rijeke, Grad Rijeka i Turistička zajednica Kvarnera zajedno s Lučkom upravom Rijeka organizirali su za goste s kruzera prigodni program i informativne brošure. Ističu da se dio gostiju odluči za neki od organiziranih izleta, no većina ipak ostaje u destinaciji.

Obilaze uži centar grada i Trsat, dio turista odlazi u Opatiju i na otok Krk, posjećuju gradske muzeje, znamenitosti i suvenirnice.

Tijekom prošlogodišnje turističke sezone riječka luka ugostila je gotovo 40.000 putnika s brodova za kružna putovanja.

- Najava dolazaka kruzera za ovu godinu je izvrsna, a dolasci brodova za kružna putovanja protežu se sve do kraja godine, što će zasigurno pridonijeti i izvrsnoj postsezoni, naglašavaju iz TZ-a grada Rijeke.

Dodaju da na izvrsnu poziciju Rijeke kao odredišta za kruzere te na rast turističkih brojeva svakako utječu brojni i zanimljivi sadržaji za svačiji ukus, koje ta turistička zajednica organizira u suradnji s partnerima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!