10:37 / 05.11.2018.

Autor: I.H./T.V./S.M./HRT

Prvi radni dan nove Uprave Uljanika, radnici i dalje štrajkaju

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Očekuje se da će se nova Uprava sastati s konzultantima kako bi se nastavilo raditi na planu restrukturiranja. Ako se ne nađe rješenje za isplatu plaća, radnici pulskog brodogradilišta također će izaći na ulice.
Računi pulskog Uljanika i dalje su blokirani, plaće za rujan nema, a radnici štrajkaju na radnim mjestima.

Predsjednik Štrajkaškog odbora u pulskom Uljaniku i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac najavio je da će radnici, ako u sljedeća dva dana ne budu poznata rješenja za isplatu rujanske plaće, "puno rigoroznije" krenuti u štrajk, a za tjedan dana kreću i u Zagreb.

"Više nemamo vremena. Ako u iduća dva dana ne bude rješenja, Štrajkaški odbor je donio odluku da se puno rigoroznije ide u štrajk. Nikome se neće svidjeti to što ćemo raditi", izjavio je Cerovac i dodao da od četvrtka, ako se ne pronađe rješenje za isplatu plaće, niti jedan kooperant u pulskom brodogradilištu neće raditi.

"Kako stvari stoje, ponovno ćemo izaći na ulice, a u ponedjeljak krećemo u Zagreb. Ukratko - nećemo mirovati", poručio je Cerovac.

Cerovac je potvrdio da se Uprava Uljanika sastala s konzultantima oko programa restrukturiranja, koji bi za desetak dana nova Uprava trebala predati Ministarstvu gospodarstva.

Negativno je odgovorio na pitanje jesu li i predstavnici sindikata pozvani u utorak na sastanak kod ministra gospodarstva Darka Horvata. "Ponovno se poigravaju s nama, kao da mi i Uprava nismo jedno tijelo i ne djelujemo s istim ciljem. Nije mi jasno zašto se tako ponašaju prema sindikatima", naglasio je.

Inače, ministar Horvat  je izjavio da država neće pošto-poto pokloniti partnerima brodogradilišta u Puli i Rijeci samo zato jer se te kompanije sada nalaze u poslovnim teškoćama, te je za utorak najavio sastanak s novom Upravom Uljanik grupe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!