07:00 / 08.04.2021.

Autor: Dajana Kruneš/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Slučajan susret i uspješna poduzetnička priča

Neobične poduzetnice

Neobične poduzetnice

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dvije Riječanke, čiji su se putevi sasvim slučajno spojili, zajednički grade poduzetničku priču.


Jedna je zaljubljenica u cvijeće, druga u veganske slastice, a zajedno su, prije pola godine, te ljubavi pretvorile u posao. Rukama stvaraju prava umjetnička djela.

- Ljudi kad prođu možda pomisle da je ovo cvjetarna, međutim napravili smo koncept u kojem možete naći cvijeće, razgovarati o uređenju interijera, probati veganske kolače - stvaramo nešto lijepo i zdravo, kaže Zagorka Major, poduzetnica.

I unatoč trenutačnoj situaciji odlučile riskirati.

- Nismo razmišljale je li nas strah ili nije. Mi se nadamo najboljem, optimistične smo i sigurne da je ovo prava stvar, dodaje Major.

Znanje i iskustvo imaju, a Christina je i jedina cvjetna dizajnerica kod nas.

-Mi smo čista pozitiva, ne razmišljamo o stajanju već imamo namjeru širiti se, kaže Christina Cianci, cvjetna dizajnerica.

Danas ih vežu posao i prijateljstvo, ali iza svega stoji nesvakidašnja priča o upoznavanju.

- Jednog dana ja sa svojim psom krenem u šetnju i Christinin pas napadne mog psa. Malo smo se tukli, hrvali, spašavali živu glavu i eto spasili se. Tu je nekako krenulo sve, riječ na riječ, korak po korak i nastala je ova priča, čudno, ali istinito, prisjeća se Major.

Pronašle su zajednički jezik i stvari su se zakotrljalje. Surađuju s kvarnernerskim hotelijerima i drugim poslovnim subjektima. I dodajmo za kraj - unatoč svemu, psi se i dalje ne slažu.

           

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!