11:13 / 16.04.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Račić: Sada mi je drago da nisam ministar

-

-

Foto: - / -

Most mu je nudio da bude kandidat za ministra gospodarstva, ali Milanu Račiću danas je drago što se to nije dogodilo.
Tjedan iza nas obilježio je Agrokor - sporazum u koncernu je postignut, Martina Dalić ostala je ministrica gospodarstva, Ivica Todorić se pojavio pred sudom u Londonu i čeka odluku o izručenju. 

Situaciju u Agrokoru komentirao je za Studio 4 Milan Račić, uspješan poduzetnik, kolumnist, nekad i konzultant i pravni savjetnik kojemu je, kako sam kaže, svojedobno Most nudio da bude kandidat za ministra gospodarstva. "Ali sada mi je drago da nisam ministar, niti da sam povjerenik za Agrokor, za što me predložio jedan od dobavljača", rekao je Račić u Studiju 4 HRT-a.

Nije odbio biti povjerenik za Agrokor, nego je Vlada uvela Lex Agrokor. "Smjer se promijenio i njima dobro, meni dobro", kazao je. Fabrisa Peruška, koji je nakon Ante Ramljaka izabran za izvanrednog povjerenika za Agrokor, ne vidi kao revolucionara i prirodnog vođu.

Dogovor s vjerovnicima u slučaju Agrokor smatra uspjehom, pogotovo zato što je riječ o vrlo kompliciranim pregovorima. "Iznenadila me brzina uspjeha do kojega je došao i treba čovjeka pohvaliti za to", kaže. Najspornijim u slučaju Agrokora smatra manjak transparentnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!