11:50 / 16.10.2019.

Autor: V.K./Hina

Računi brodogradilišta 3. maj više nisu u blokadi

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz 3. maja, putem Zagrebačke burze, izvijestili su da poslovni računi tog brodogradilišta, koji su bili blokirani zbog ovršnog postupka, više nisu u blokadi.
Iz 3. maja, putem Zagrebačke burze, izvijestili su da poslovni računi tog brodogradilišta, koji su bili blokirani zbog ovršnog postupka, više nisu u blokadi.

Račun 3. maja blokiran je prije dva dana zbog ovršnog postupka, koji je zbog naplate potraživanja pokrenula tvrtka Ćosićpromex iz BiH, kooperant 3. maja. Ćosićpromex potražuje od 3. maja oko 6,8 milijuna kuna.

Predstavnici te tvrtke su, kao i drugi vjerovnici, potpisali izjavu o isplati 15 posto tražbina, dok će im ostalih 85 posto biti isplaćeno s odgodom od dvije godine, ali poslije ponuđeni sporazum nisu potpisali.

Iz 3. maja su predali žalbu na rješenje o ovrsi i zatražili odgodu ovrhe do završetka žalbenog postupka.

Brodogradilište 3. maj izvijestilo je u ponedjeljak putem Zagrebačke burze da su mu računi u privremenoj blokadi zbog pokrenutog ovršnog postupka te da su poduzete odgovarajuće pravne radnje s obzirom na to da u 3. maju tražbine o kojima je riječ ne priznaju kao dospjele. Naveli su da su u kontaktu s Ćosićpromexom te da se u rješavanje problema uključilo se i Ministarstvo gospodarstva.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci 25. rujna obustavljen je postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad 3. majem jer je račun deblokiran te je utvrđeno da 3. maj na računu više nema evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje, a, uz to, utvrđen je model financijske konstrukcije i drugih preduvjeta za nastavak proizvodnje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!