08:27 / 03.09.2018.

Autor: HRT

Radnici na poslu: '3. maj' ne želi plaćati alimentaciju

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plaću za srpanj dobili su prošlog petka, no ostao je neizvjesno, hoće li opet raditi, hoće li biti plaćeni za svoj rad, hoće li imati sirovine za proizvodnju.
Radnici pulskog Uljanika i riječkog 3. Maja vratili su se na posao. Plaću za srpanj dobili su prošlog petka, no ostao je strah, neizvjesnost, hoće li opet raditi, hoće li biti plaćeni za svoj rad, hoće li imati sirovine za proizvodnju, što brodogradilištu i radnicima donosi budućnost.

Štrajkaški odbor u Uljaniku je raspušten, ali je osnovana Koordinacija Uljanikovih sindikata, potvrdio je Hini dosadašnji predsjednik Štrajkaškog odbora Đino Šverko. U Koordinaciji će biti sve podružnice sindikata koje djeluju u pulskom brodogradilištu. Odabrani strateški partner, poduzetnik Danko Končar, spreman je - čini se - od svega odustati, ali traži povrat pozajmice.

Marić: Inzistiram na dugoročnom rješenju za Uljanik
Radnici Uljanika dobili plaće i obustavili štrajk 
-
EK - nije dovršena analiza prijedloga restrukturiranja Uljanika 
SDP za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Uljanik 
- Končar: Postoji li kvalitetniji strateški partner, spreman sam ići


I radnici riječkog brodogradilišta 3. maj došli su na svoja radna mjesta. Štrajkaški odbor odlučio je da se štrajk, koji je od petka u mirovanju - prekida. No, pravog posla ondje nema jer nema materijala za nastavak proizvodnje. Radnici 3. maja traže hitno izdvajanje iz grupacije Uljanik. Krizni stožer zahtijeva i povratak više od 500 milijuna kuna što je Uljanik grupa pozajmicom izvukla iz riječkog brodogradilišta i tako ga ostavila bez repromaterijala i posla.Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović kazao je kako pravog posla u brodogradilištu nema, jer i dalje nema materijala za nastavak proizvodnje, te da se rade manji poslovi koje je sada moguće obavljati. Krizni stožer zahtijeva i povratak više od 500 milijuna kuna što je Uljanik grupa pozajmicom izvukla iz riječkog brodogradilišta i tako ga ostavila bez repromaterijala i posla. "Apeliramo predstavnike Ministarstva i Vlade da imenuju nekoga kao krizni menadžment kako u ovoj brakorazvodnoj parnici između Uljanika i Trećeg maja ne bi ispalo da Treći maj mora plaćati alimentaciju Uljaniku, a ne obratno", izjavio je predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost Trećeg maja Juraj Šoljić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!