15:52 / 12.08.2019.

Autor: T.D./Hina

Radnicima Cluba Adriatic isplaćena razlika plaće za desetogodišnje razdoblje

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za radnike Cluba Adriatic iz Makarske danas je okončana višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine.
Svim radnicima Cluba Adriatic u ponedjeljak su isplaćeni i preostali iznosi razlike plaće za proteklo desetogodišnje razdoblje, a riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna, izvijestili su iz Cluba Adriatic, koji je od kraja prošle godine u vlasništvu crikveničkog Jadrana. 

Za radnike Cluba Adriatic iz Makarske danas je okončana višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine, navodi se u priopćenju.

To je, kako se dodaje, rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.

Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama zaposlenicima u proteklom desetogodišnjem razdoblju, objašnjava se u priopćenju.

- Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke. Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti, ističe u priopćenju Fabris.

Club Adriatic d.o.o. iz Makarske posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran. Nju su lani preuzela dva obvezna mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, povjerili upravljanje novom menadžmentu te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.

Jadran upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od  hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela, navodi se u priopćenju.

Dva mirovinska fonda su u travnju prošle godine od države kupili 70,74 posto dionica crikveničkog Jadrana te su potom dokapitalizirali tvrtku i povećali svoj vlasnički udio.

Jadran je u studenom 2018. od države kupio stopostotni udio u Clubu Adriatic po cijeni od 50,5 milijuna kuna. Club Adriatic raspolaže hotelom i kampom u Baškom Polju - hotelom Alem i kampom Baško Polje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!