12:59 / 27.05.2019.

Autor: HRT

Radnicima Podravke 1000 kuna nagrade

Ilustracija, foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Ilustracija, foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Podravka tako zahvaljuje svojim radnicima na zalaganju i trudu koji svakodnevno ulažu u rast i razvoj kompanije, stoji u priopćenju.
Uprava Podravke donijela je odluku o isplati nagrade radnicima za povijesno dobre poslovne rezultate u protekloj godini i nastavak uspješnog poslovanja ostvarenjem iznadplanskih rezultata u ovoj godini. Radnicima  će isplatiti nagradu od 1000 kuna neto.

Podravka je lani ostvarila zacrtane poslovne ciljeve te dodatno poboljšala materijalna prava radnika, za što je izdvojeno ukupno 30 milijuna kuna. Od 1. listopada 2018. radnicima s najnižim primanjima ona su povećana za oko 1000 kuna neto. Od početka ove godine primjenjuju se za sve radnike Podravke i druge mjere sukladno novom kolektivnom ugovoru, poput povećanja osnovice plaće i fiksnog dodatka, uplate štednje u 3. mirovinski stup, povećanja jubilarne nagrade te povećanja uskrsnice.

Podravka tako zahvaljuje svojim radnicima na zalaganju i trudu koji svakodnevno ulažu u rast i razvoj kompanije, stoji među ostalim u priopćenju.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar naglasio je da je poslovna 2018. jedna od najboljih u dugogodišnjoj povijesti te kompanije, u kojoj su izvrsnošću u svim segmentima i trudom radnika ostvarili povijesno dobre poslovne rezultate.

- Zahvaljujući njima taj je trend nastavljen i u ovoj godini. Važno nam je što smo našim radnicima nakon dugo vremena omogućili bolje radne i materijalne uvjete te ih nagradili i za iskazanu lojalnost našoj kompaniji. Zadovoljan i motiviran radnik ključ je rasta i razvoja kompanije te ćemo nastaviti ulaganja u daljnje poboljšanje njihova statusa i materijalnih prava, istaknuo je Pucar. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!