13:44 / 24.01.2018.

Autor: HRT

Radnicima Uljanika isplaćene plaće za prosinac i božićnice

-

-

Foto: - / -

Uljanik, koji godinama generira dugove, trebao bi naći strateškog partnera i restrukturirati se. Zanimanje su iskazali Danko Končar te jedna talijanska tvrtka iz Napulja.
Radnici Uljanik grupe primili su potkraj radnoga dana plaću za prosinac, a isplaćena im je i božićnica od 850 kuna, priopćila je poslijepodne Uprava Uljanik grupe.

Regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) i glasnogovornik Štrajkaškog odbora Đino Šverko izrazio je zadovoljstvo što je Uprava društva održala obećanje.

Više nema zakonskih razloga za štrajk pa ćemo u petak raspustiti Štrajkaški odbor, potvrdio je novinarima Šverko.

Očekuje se da Uprava Uljanik grupe pronađe strateškog partnera te u suradnji s Vladom načini plan restrukturiranja. Zasad su zanimanje za Uljanik iskazali Danko Končar i jedna talijanska tvrtka iz Napulja.

Europska komisija odlučila je u ponedjeljak o državnoj potpori za sanaciju Uljanika. To je bilo jamstvo koje su sindikati tražili kako bi Upravi dali još nekoliko dana da ispuni njihove zahtjeve. Europska komisija zaključila je da je plan Republike Hrvatske da brodogradilištu Uljaniku izda državno jamstvo za zajam od 96 milijuna eura u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama. Zahvaljujući toj mjeri, Uljanik će moći pokriti hitne potrebe za likvidnošću za vrijeme izrade plana restrukturiranja, uz ograničeno narušavanje tržišnog natjecanja, priopćila je tada Europska komisija.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!