Radovi na cestama

20.04.2022.

17:08

Autor: Vesna Ljubo/Željka Živković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Lokalna cesta Kamenac-Popovac

Lokalna cesta Kamenac-Popovac

Foto: HTV / HRT

Kada se govori o cestovnoj infrastrukturi, Baranja je trenutačno veliko gradilište. Radi se na 5C koridoru i na obilaznici Belog Manastira, a u tijeku su i završni radovi na lokalnoj cesti Kamenac-Popovac. Riječ je o cesti koja će spojiti Popovac i Kamenac i tako u znatnoj mjeri skratiti put između Popovca i Osijeka, kao i drugih baranjskih mjesta čiji su mještani do sada morali ići obilaznim putevima. Uz to što nova cesta znači bolju povezanost s ostatkom Hrvatske, važna je i za razvoj turizma na tom području.Branko Hranić iz Popovca, izgradnju ove ceste čekao je godinama. Cesta mu puno znači. Popovac će tako napokon postati protočno mjesto. 

- To vrlo utječe na razvoj samog mjesta, naravno i općine. Ovime će se općina Popovac otvoriti ne samo prometno nego i u turističkom smislu. Već imamo određene upite određenih investitora za upravo ovaj dio baranjske planine, govori načelnik općine Zoran Kontak.

Iako je ova, potpuno nova cesta, duga samo 5,5, kilometara, u isto je vrijeme i mala, i velika.

- Ova cesta je od velikog, stvarno velikog značenja cijeloj Baranji, cijeloj županiji i u turističkom i u gospodarskom smislu i u svakom drugom smislu i evo, napokon smo je dočekali, tj. ponajprije Baranjci koji se njome koriste, koji će se njome koristiti, ističe osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Vedran Kramarić, načelnik općine Kneževi Vinogradi, očekuje da će doći do povećanog prometa roba, ljudi, usluga te će se pojaviti novi gosti i investitori, što su ključne dobrobiti ove prometnice.

Trenutačno se rade obloge kanala, kopaju se pristupne ceste i uređuje okoliš. Nakon toga preostaje samo vertikalna signalizacija pa će radovi koji su trebali završiti u rujnu biti gotovi tri mjeseca prije roka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!