Natječaj za zakup 30 državnih poslovnih prostora u osam gradova

27.12.2022.

15:44

Autor: Vijesti/P.F./HRT

Kune

Kune

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Državne nekretnine raspisale su posljednji natječaj u ovoj godini kojim u zakup daju 30 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u osam gradova, izvijestili su iz te tvrtke.

Natječaj je, kako su naveli, raspisan 24. prosinca ove godine i traje do 27. siječnja 2023. do 12 sati.

U Zagrebu je ponuđeno 17 poslovnih prostora, a u desetogodišnji zakup daju se i prostori u Osijeku, Požegi, Karlovcu, Petrinji, Puli, Splitu i Zadru.

U glavnom je gradu u nultoj zoni ponuđeno 17 poslovnih prostora s različitim položajima u zgradama u kojima se nalaze, napominju iz Državnih nekretnina.

Tako primjerice poslovni prostor u Jurišićevoj 5 od 93 četvorna metra zauzima ulično prizemlje i početna mu je zakupnina 10,39 eura po četvornom metru (euro/m2), a ulično prizemlje s podrumom daje se u zakup u nizu lokala u Prolazu sestara Baković po cijeni od 14,39 eura/m2.

Dvorišni prostori nulte zone veličine 20-ak četvornih metara u zakup se daju u Ilici 35 i Radićevoj 11, a za njih je početna zakupnina 7,20 eura/m2, a prostor na drugom katu zgrade u Tomićevoj 4 se nudi po početnoj mjesečnoj zakupnini od 13,69 eura/m2.

Od ostalih gradova, po četiri poslovna prostora mogu se zakupiti u Karlovcu i Zadru, od kojih je karlovački u Gundulićevoj 1, a zadarski u ulici Put Pudarice 30C te je riječ o susjednim prostorima u istoj zgradi s početnim zakupninama od 5,97 eura/m2 za Gundulićevu i 5,14 eura/m2 za Put Pudarice.

Po jedan poslovni prostor daje se u zakup u Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli i Splitu, gdje početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 16,73 eura/m2.

Površinom najveći prostor na ovom natječaju od 237 četvornih metara ponuđen je u Požegi na križanju ulica Franje Cirakija i Sjepana Radića, a početna mu je zakupnina 3,25 eura/m2.

Iz Državnih nekretnina napominju kako se poslovni prostori u zakup daju u viđenom stanju i mogu se pogledati prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

Natječaj traje do petka 27. siječnja 2023. do 12 sati, do kada ponuditelji mogu dostaviti svoje ponude u pisarnicu Društva ili na adresu Državnih nekretnina.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!