12:49 / 13.03.2018.

Autor: K.D./HRT

Rast proizvodnje i izvoza Cromarisa, ponajprije u Italiju

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Cromaris izvozi dvije trećine svojih proizvoda, najviše na nama najvažnija tržišta, ponajprije na talijansko, kao najveće i najbrže rastuće.

Tvrtka Cromaris u prošloj je godini proizvela i prodala 7334 tone ribe, što je rast od 6,5 posto u odnosu na godinu prije, objavljeno je iz te tvrtke u sastavu Adris grupe. Ostvaren je rast svih poslovnih pokazatelja, navodi se u priopćenju tvrtke, iz koje ističu da su vodeći hrvatski i osmi proizvođač brancina i orade u svijetu. Rast je u najvećem dijelu zabilježen na izvoznim tržištima, na kojima je u 2017. ostvareno 77 posto prihoda. Prošlu je godinu obilježio i rast od 20 posto na najvećem i najvažnijem, talijanskom tržištu, podaci su Cromarisa.

Ostvareni poslovni rezultati, kako objašnjavaju, posljedica su Cromarisove strategije rasta i razvoja temeljene na vrhunskoj kvaliteti proizvoda uz najkraći mogući rok dostave od ulova do krajnjeg potrošača. Naime, zbog blizine susjednih tržišta i organizacije logističkog sustava, Cromarisovi proizvodi unutar 24 sata stižu na talijansko, slovensko i hrvatsko tržište, odnosno 48 sati od izlova na ostala ključna tržišta.

Cromaris trenutačno izvozi više od tri četvrtine svoje ukupne prodaje, gdje opskrbljuje najveće trgovačke lance, ističu iz tvrtke. Naglašavaju i rast novoizgrađenog mrijestilišta u Ninu pa je u 2017.  proizvedeno više od 20 milijuna komada riblje mlađi. Iz Cromarisa ističu da su lani napravili pomake i u području istraživanja i razvoja. Primjerice, u 2017. razvijene su vlastite recepture riblje hrane, a najavljuju da će i u ovoj godini nastaviti s proizvodno-tehnološkim inovacijama, ali i intenzivnim marketinškim aktivnostima i komunikacijom s potrošačima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!