17:23 / 21.03.2018.

Autor: Z.P./D.P.

Raste promet u vukovarskoj luci: Stiže 20 milijuna eura ulaganja

-

-

Foto: - / -

Lučke dizalice vukovarske luke neumorno rade. Iako ne obaraju prijeratne rekorde, posla je sve više.
Najveća hrvatska riječna luka u Vukovaru i rumunjski dunavsko-crnomorski lučki gigant već dugi niz godina odlično surađuju. Constanza je luka koja povezuje Europu preko Dunava s Crnim morem i cijelim svijetom, a hrvatskim se gospodarstvenicima preko te rumunjske luke pružaju goleme mogućnosti.

Lučke dizalice vukovarske luke neumorno rade. Iako ne obaraju prijeratne rekorde, posla je sve više. Sva roba koja se šalje na istok kreće iz Vukovara, a ona koja dolazi iz Rumunjske brodovima stiže najprije ovamo. Iz uprave najavljuju kako je plan da se do 2020. godine iz Hrvatske preveze oko milijun tona robe u luku Constanza.

U crnomorskoj luci u kojoj se godišnje pretovari 57 milijuna tona tereta prepoznali su potencijal vukovarske luke. I zato im je ona najvažniji partner, a rast prometa vukovarsku će luku dodatno osnažiti. 

No, da bi posla bilo više vukovarska se luka planira proširiti. Projekt Nova luka istok najvažniji im je zadatak u budućnosti, a vrijedan je 20 milijuna eura. Nominiran je za sredstva iz IPA fonda unutar projekta Slavonija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!