Nepregledne kolone u Žaboriću kod Šibenika

16.06.2022.

06:58

Autor: Hrvoje Gunjača/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Radovi na cesti u okolici Žaborića

Radovi na cesti u okolici Žaborića

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Nepregledne kolone i gnjevni vozači - svakodnevica su posljednjih tjedana na Jadranskoj magistrali u Žaboriću kod Šibenika. Radovi su trebali početi puno ranije, ali su zapeli zbog neriješenih vlasničkih odnosa. Za utjehu - bit će dovršeni znatno prije najavljenog roka. Nije problem preuređenje prometnice, već vrijeme izvođenja radova - složni su vozači.

Sve je bilo isplanirano i pripremljeno na vrijeme - kažu u Hrvatskim cestama. Radovi su trebali početi odmah nakon završetka turističke sezone 2021. No zapelo je zbog imovinsko-pravnih odnosa.

- I Ceste i Strabag su dogovorili radove 20. studenog, dobili dozvolu od Grada. Međutim, ljudi nisu očistili ta vlasništva, a mislili su da jesu. To se oteglo, govori Špiro Šumera, predsjednik MO Žaborić.

- Prije donošenja odluke o početku radova ili eventualnom odgađanju početka radova za iza turističke sezone, kontaktirane su sve jedinice lokalne uprave i lokalni mjesni odbor. Isti su iskazali suglasnost da se s radovima krene čim prije, naglašava Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta.

Jer rekonstrukcija je bila nužna i žurna zbog sigurnosti, ponajprije pješaka - kaže prvi čovjek Žaborića.

- Dobit ćemo nogostup s jedne i druge strane, rasvjetu, pješački prijelaz. Za pješačkim prijelazom vapim već 10 godina, govori Šumera.

Odgovorni se ispričavaju vozačima i zahvaljuju na strpljenju. Uz dobru vijest. Položen je danas asfalt i na drugi kolnički trak.

- Od 1. srpnja se očekuje kompletna normalizacija prometa državne ceste D-8, s puštanjem dvosmjernog prometa, bez regulacije semaforskih uređaja, istaknula je Pajić. 

A već 15. srpnja, a ne 1. kolovoza, kako je najavljeno, očekuje se završetak svih radova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!