Redefinira se projekt Cro kartice

13:28 / 15.04.2020.

Autor: D.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Ministar Gari Cappelli rekao je da će cijene u turizmu biti niže. Najavio je redefiniciju projekta Cro kartice.
- Spašavati sezonu ne može ni 10, ni 15, ni 20 posto domaćih gostiju. Za njih smo uvijek imali projekt "Tjedan odmora vrijedan" i projekt Cro kartice, koji ćemo sada na neki način redefinirati, izjavio je uoči sjednice užeg kabineta Vlade ministar turizma Gari Cappelli. 

Poslodavac vas može nagraditi Cro karticom

Kazao je da će cijene u turizmu biti niže. Važniji će, dodao je, biti smještaj koji je sličan samoizolaciji i u blizini prirode. - Mi smo zemlja s najviše čartera u svijetu, taj će nautički dio sigurno biti cjenovno dostupan i našim gostima u određenim terminima. Ja u nautici, kampiranju i privatnom smještaju vidim najizgledniji 'prvi' oporavak, sigurno prije nego u hotelima, rekao je Cappelli.

Na dodatno pitanje o redefiniranju Cro kartice, odgovorio je kako se mora naći model da se sredstva s te kartice iskoriste i agencijski, a da se pritom osigura da se ne iskoriste za odmor u inozemstvu.

Proračuni ureda HTZ-a se poništavaju

Potvrdio je da su u HTZ-u osnovice plaća smanjene za 30 posto u prvoj fazi. - Proračuni se poništavaju i redefiniraju, ide se iz nule. Svaki ured ima zadatak da u roku od 7 do 10 dana izađe s prijedlozima. Napravit će se analize i projekcije ostvarenja u sezoni i na temelju njih će se raditi projekcije proračuna, kazao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!