Rekordne brojke u zadarskoj zračnoj luci, kreće se u proširivanje terminala

15:28 / 24.05.2022.

Autor: Studio4/IMS/M.Š./HRT

Zračna luka Zadar

Zračna luka Zadar

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Zbog sve većeg dolazaka putnika u Zračnu luku Zadar pokrenut je projekt proširenja putničkog terminala. Ove godine zadarska zračna luka posluje s četiri nove aviokompanije, a 16 je novih destinacija s kojima se Zadar povezuje s ostatkom Europe.

- Radi se o posljedici višegodišnjeg rasta broja putnika, gdje smo zapravo prerasli postojeće kapacitete putničkog terminala i stajanke. Uslijed rasta koji očekujemo ove, ali i narednih godina, krenuli smo u projekt proširenja putničkog terminala. To je zapravo počelo prije korone, ali morali smo malo pauzirati. Sada smo krenuli u proširenje putničkog terminala. Imat ćemo privremeno rješenje koje bi trebalo biti gotovo za vrhunac ove sezone, rekao je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić u javljanju u Studio 4, ističući da se radi o privremenoj građevini koja će služiti za prihvat i otpravu putnika.

- To ćemo koristiti u fazi kada će se rušiti postojeća zgrada i kada će se graditi nova, dodaje. 

Što se tiče brojki, očekuje da će u Zračnoj luci Zadar po broju dolazaka i putnika premašiti brojke iz 2019. godine. 

- Nekakve naznake za daljnje godine jest kontinuirani rast.

Za kraj ističe da od ove sezone imaju suradnju s još četiri nove tvrtke te 16 novih destinacija. Tako će Zadar ovoga ljeta biti povezan s više od 75 europskih destinacija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!