22:13 / 03.01.2018.

Autor: HRT

Rekordne razine na Wall Streetu

-

-

Foto: - / -

Nova godina donijela je nove rekordne razine na Wall Street. Svi najvažniji indeksi su u zelenom.
Na Wall Streetu su i danas svi najvažniji burzovni indeksi dosegnuli nove najviše razine u povijesti jer američko gospodarstvo stabilno raste.

Posljednjih dana imali smo stanku, zbog Božića, a zatim i Nove godine. Nije bilo likvidnosti. Ali nema ni ikakvih loših vijesti koje bi mogle utjecati na tržišta, tako da se investitori polako vraćaju spremni za početak nove godine. I traže gdje bi mogli uložiti, kazao je investicijski analitičar Jonathan Mackay.

Čelnici Feda ponovili su svoj stav o postupnom povećanju kamata, što čini se tržištu odgovara, kaže Bucky Hellwig, potpredsjednik u fondu BB&T Wealth Management.

Zahvaljujući tome, jučer su porasle cijene dionica gotovo u svim najvažnijim sektorima, a predvodio je energetski, s rastom od 1,5%. Slijedio je tehnološki sektor koji je ojačao 1,1%, dok je zdravstveni zabilježio rast od 1%.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!