17:54 / 03.01.2020.

Autor: Zdravko Kleva/Dnevnik/IMS/HRT

Rijeka je jedna od 50 svjetskih top-odredišta

-

-

Foto: - / -

Vijest da se Rijeka našla među slavnim odredištima poput Barbadosa, Pariza, Istanbula i Rima, potvrđuje da je priča o Gradu na Rječini postala globalna.
Specijalizirani turistički portal "Travel and Leisure" Rijeku je svrstao među 50 svjetskih odredišta koja treba posjetiti u 2020. To je još jedan poziv u grad koji će titulu europske prijestolnice kulture ponijeti 1. veljače.

Vijest da se Rijeka našla među slavnim odredištima poput Barbadosa, Pariza, Istanbula i Rima potvrđuje da je priča o Gradu na Rječini postala globalna.

- Plus je sama ta informacija. Nema razloga da ih ne iskoristimo u promidžbene svrhe, rekao je Zdravko Kovačević, vlasnik turističke agencije Rijeke.

Kriteriji koje se razmatra prilikom odabira odredišta za portal Travel and Leisuere turistička su statistika, kvaliteta smještaja, iskustva turista.

- Zasigurno je prevagnuo adut projekta EPK koji će se odvijati tijekom cijele ove godine, kaže voditelj marketinga TZ-a Grada Rijeke Dominik Damiš.

Ponudit će 600 kulturno-umjetničkih programa čija je promidžba diljem turističkih tržišta trajala tri godine.

- Upravo danas objavljuje se članak za španjolsko tržište. New York Times, Sunday Times, imamo brojne medije koji u cijelom svijetu objavljuju članke o Rijeci i EPK u 2020., dodaje Damiš.

Očekuje se nekoliko milijuna posjetitelja. Hrvatska predsjeda Europskom unijom, dolazit će i ministri. Krenuo je i vlak Rijeka - Ljubljana, koji će dvaput dnevno dovoziti slovenske susjede u prijestolnicu kulture. Popunit će se hoteli u okolici Rijeke, živnut će ugostiteljstvo, iznajmljivači.

- U sljedećih pet godina kada se svi ti filmovi i priče čuju, tek onda dolazi ono naknadno što će Rijeku predstaviti kao destinaciju u kojoj će se ostajati i svraćati, komentira vlasnica turističke agencije Rijeke Tamara Kapetanović.

Sve će početi 1. veljače svečanim otvorenjem, a sami programi 17. veljače Međunarodnim riječkim karnevalom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!