09:56 / 19.07.2018.

Autor: M.N./HRT

Rimac automobili testiraju autonomno vozilo

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kako se navodi u objavi Rimac automobila, vozilo ima 8 kamera, 6 radara, 12 ultrazvučnih senzora i vrlo prezizni GPS sustav.
Tvrtka Rimac automobili na svojoj Facebook stranici objavila je video snimak autonomnog vozila u vožnji zagrebačkim ulicama.

Video pokazuje izlazak vozila iz garaže, s dvije osobe u njemu, dok vozač ne upravlja upravljačem. Kako se navodi u objavi Rimac automobila, vozilo ima osam kamera, šest radara, 12 ultrazvučnih senzora i vrlo prezizni GPS sustav.Naša ekipa zadužena za autonomnu vožnju lansira svoju flotu vozila kako bi ubrzala razvoj sustava za autonomnu vožnju, ali i zaštitni znak njihovog C-Two 'driving coach'. Flota će se sastojati od više tipova vozila, navode iz Rimac automobila.

Vozilo može biti kontrolirano iznutra pomoću sustava umjetne inteligencije i koristit će se za skupljanje podataka i testiranje algoritama, dodaju iz hrvatske tehnološke tvrtke.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!