12:55 / 30.10.2018.

Autor: HRT

Roglić: Na sastanku u Vladi o radnom zakonodavstvu

-

-

Foto: - / -

"Ova Vlada nema alternativu, ona se mora potruditi, ona zna što treba napraviti", kazao je dalje Roglić.
Vlasnik Orbica Branko Roglić izjavio je uoči sastanka predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) s premijerom Andrejom Plenkovićem, da će se na današnjem sastanku u Vladi ponajprije razgovarati o radnom zakonodavstvu i poreznom rasterećenju.

"To su dva problema koja su najviše u fokusu i o njima ćemo, ja mislim, najviše razgovarati", rekao je Roglić novinarima ispred Banskih dvora. Na upit kako ocjenjuje najnoviji krug poreznog rasterećenja, Roglić je rekao da će malo sačekati kako bi se vidjelo je li to stvarno rasterećenje ili nije.

"Ova Vlada nema alternativu, ona se mora potruditi, ona zna što treba napraviti", kazao je dalje Roglić, dodavši kako misli da je oporba još gora.
"Žalosno je, ali ovog časa alternative nema", ustvrdio je.

Kazao je i da Vlada nije učinila dovoljno u rasterećenju gospodarstva. "Mi moramo inzistirati na tome da se gospodarstvo rastereti, da se zahvati troškovni dio proračuna. Tu treba zahvatiti, pa se onda može rasteretiti gospodarstvo. Prije toga ne", poručio je.

Na upit treba li država nastaviti subvencionirati brodogradnju, Roglić je kazao da ništa ne treba subvencionirati izuzev vrlo uskog područja, poput Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, energetike i otočnog prijevoza. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!