Rovinj neprestano podiže ljestvicu

09.09.2021.

21:36

Autor: I.B./Dnevnik/IMS/HRT

Najuspješniji grad prema turističkim pokazateljima

Najuspješniji grad prema turističkim pokazateljima

Foto: HTV / HRT

Gotovo 200 tisuća turista rujan provodi u Istri, a najviše ih je u Rovinju u kojem je danas ostvareno više od 3 milijuna noćenja. U najuspješnijem gradu - po turističkim pokazateljima bila je novinarka HTV-a Jasminka Kalčić.

- Evo i danas. Kao da ne grabimo prema posezoni, u Rovinju sve vrvi turistima. Prema podacima koje sam dobila iz Turističke zajednice u ovome se gradu danas odmara gotovo 30.000 stranih gostiju. To je gotovo 50 posto od one brojke na isti dan 2019. predcovid sezone koju toliko volimo uspoređivati kao jednu dobru turističku godinu. Dakle, granice su probijene. Oni koji se najviše odmaraju u Rovinju, koji čine gotovo 50 posto ukupnog turističkog prometa su Nijemci. Zašto je to bitno, posebice sada? Zato, kada smo ušli u crveno, to za njemačko tržište zapravo ništa ne znači jer oni imaju svoju metodologiju i svoju kartu i država Njemačka i dalje preporučuje Istru i Jadran i Hrvatsku za poželjno odredište za odmor. Zašto je Rovinj toliko dobar? Zašto on toliko grabi naprijed? Zato što je, složit će se mnogi sa mnom, šarmantan i predivan gradić, zato što je jako blizak auto odredištima i tu je ta jedna jako dobra turistička povezanost i suradnja između grada na jednoj strani, Turističke zajednice i hotelijera koji su prije nekoliko godina prvi u Hrvatskoj, upravo u Rovinju, počeli podizati kvalitetu turističkog smještaja na pet zvjezdica. I to se pokazalo kao jedna mudra odluka, unatoč velikim ulaganjima, jer je upravo taj turistički smještaj najtraženiji, a evo vidimo i najviše popunjen, istaknula je.

- Najave za posezonu su odlične, očekujemo i daljnji tijek turističke sezone kao i do sada bez obzira što smo u crvenom. Ali ako bude epidemiološka situacija dozvoljavala nadamo se da ćemo ostvariti izvrsne rezultate. Očekujemo i dalje veliki dolazak gostiju iz Njemačke i Austrije kojih i u ovom trenutku ima najviše, rekla je Odete Sapač, direktorica TZ-a Rovinj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!