16:12 / 09.10.2018.

Autor: HRT

Ruku pod ruku: Topli listopad i bračka idila!

-

-

Foto: - / -

Podaci su sjajni, mnogo bolji nego lanjskog listopada koji je, podsjetimo, bio rekordan.
Sjajno vrijeme i najava lijepog i sunčanog listopada najviše vesele dalmatinske turističke djelatnike. Upravo u Dalmaciji ostvaruje se najviše dolazaka i noćenja u listopadu.

Naime, dok u drugim dijelovima Hrvatske magla i hladna jutra tjeraju goste, u Splitu i okolici sunce i dalje vuče na plaže i more. Podaci su sjajni, mnogo bolji nego lanjskog listopada koji je, podsjetimo, bio rekordan. Tako bi sam Split do kraja mjeseca trebao dosegnuti 2,5 milijuna noćenja, što je do sada bilo nezamislivo.

Uostalom, i cijela županija opet je u plusu. Od početka godine Županija je u plusu - 4,5% u noćenjima i 8% u dolascima. Slično bi moglo biti i u listopadu.

Avio gosti, koji u posezoni prednjače u statistikama, vratili su se i u bračku zračnu luku. Nakon produženja piste od početka godine desetak prijevoznika i 32.000 putnika, kao nekad prije rata. Najavljuju se i nova ulaganja u još dužu pistu za veće zrakoplove.

Uspješna je godina i iza hotelske kuće Zlatni rat koja je svečano obilježila 70 godina postojanja. A prije zimskog odmora podijeljena su priznanja i nagrade najzaslužnijima za još jednu sjajnu sezonu u Bolu.

Topli listopad i bračka idila skandinavskim gostima itekako odgovaraju. Evo priče iz Bola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!