09:23 / 30.03.2021.

Autor: Studio4/HRT/E.L.S.

Ružička: Rusija bi mogla biti naše hit tržište

Ružički o ruskim turistima

Ružički o ruskim turistima

Foto: Studio 4 / HRT

- Rusi se ne cijepe masovno, čekaju odobrenje Sputnika V ne zato što ne vjeruju svojim znanstvenicima nego žele slobodno putovati. Masovno cijepljenje će krenuti čim dođe odobrenje - smatra Rajko Ružička, direktor HTZ-a u Moskvi. Na 150 milijuna Rusa 8,7 milijuna cijepljenih je stvarno mali broj, kaže i naglašava da je i jučer Putin najavio kako će do sredine ljeta 70 posto Rusa biti cijepljeno. U emisiji Studio 4 Ružička je govorio o aktualnim ali prije svega turističkim i gospodarskim temama.

Predsjednik Putin je potvrdio da se cijepio, kaže Ružička, primio je prvu dozu iako se ne zna o kojem je cjepivu riječ. Jučer je izjavio da se osjeća dobro i da se vratio svom tempom života i normalnim aktivnostima.

Pojasnio je i što je tzv. light cjepivo:

- Trenutno imaju tri vrsta cjepiva, varijanta Sputnik light je cjepivo koje bi se primilo kada se radi o hitnim situacijama, kada je nekome hitno potreban imunitet zbog eventualnog putovanja ili slično.

Što se tiče naše turističke ponude za ovo ljeto vezano za rusko tržište, objasnio je da su Rusi jasno dali do znanja da su silno zainteresirani.

- Hrvatska je na glasu kao sigurna destinacija, turisti zovu i pitaju, u najavi ima puno aviona - Zagreb, Pula, Split, Dubrovnik... Čeka se potez hrvatske strane. Pitanje je hoćemo li priznati cijepljenje Sputnikom V i što će biti s vizama. Smatram da uz naše otvaranje prema njima, Rusija bi bila za nas hit tržište a broj turista povijesno velik - izjavio je direktor HTZ-a u Moskvi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!