Ryanair u bazu u Zagrebu uveo drugi zrakoplov

15:43 / 01.09.2021.

Autor: I.B./Hina

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: - / REUTERS

Zračni prijevoznik Ryanair u bazi u zagrebačkoj zračnoj luci koju je otvorio krajem srpnja, od 1. rujna ima i drugi zrakoplov, a treći planira u prosincu, izvijestili su iz Ryanaira i MZLZ-a, najavljujući i nove linije.

Iz Ryanaira najavljuju više od 40 odlaznih letova iz Zagreba tjedno na 15 linija, uključujući devet novih prema europskim odredištima, a još devet novih planiraju pokrenuti na zimu s baziranjem trećeg zrakoplova.

Devet novih linija Zagreb će povezivati sa zračnim lukama Baden-Badenom, Dortmundom, Duesseldorfom Weeze, Frankfurt Hahnom, Malmom, Memmingenom, Oslo Torp-om, Pariz Beauvais-om i Podgoricom.

U povodu baziranja drugog zrakoplova u Zagrebu i otvaranja novih devet linija, Ryanairova voditeljica prodaje i marketinga za zemlje središnje i istočne Europe i Balkan Olga Pawlonka poručila je da je to dio ulaganja od 300 milijuna dolara te će potaknuti oporavak turizma u glavnom gradu Hrvatske.

Voditelj razvoja ruta MZLZ-a (Međunarodne zračne luke Zagreb) Yavuz Aytis kazao je da će građani Zagreba i okolice s novim linijama imati i više mogućnosti izravnih letova u razne destinacije.

- Vjerujemo da će povećana dostupnost Zagreba dovesti do bržeg oporavka turizma i gospodarstva. MZLZ će nastaviti s naporima na proširenju mreže izravnih letova iz Zagreba, jer građani i turisti to zaslužuju. Očekujemo da će ti napori pridonijeti pozicioniranju Zagreba u privlačnu destinaciju mnogih europskih putnika, zaključio je Aytis.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!