S kakvim se izazovima susreću mladi poljoprivrednici?

05.12.2022.

14:21

Autor: HRT/IMS

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matko Begovic / PIXSELL

Povodom Europske godine mladih, Odbor za poljoprivredu proveo je raspravu o mladim poljoprivrednicima, tj. o izazovima s kojima se susreću u svom radu te o njihovoj ulozi u razvoju ruralnih područja i potpori koju im je potrebno pružiti kako bi se osigurala generacijska obnova ruralnih područja i poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj.- Ono s čime se suočavamo u Europskoj Uniji a to je izraženo i u RH, da je sve manje ljudi koji se uopće žele baviti poljoprivredom i da se smanjuje broj poljoprivrednih gospodarstava, rekla je Ivana Maletić, članica Europskog revizorskog suda.

- Poljoprivredna gospodarstva kojima upravljaju mladi poljoprivrednici pokazuju veću učinkovitost u smislu obujma proizvodnje, što nam je potvrdila i analiza svjetske banke. Bolje pozicioniranje i prepoznavanje značaja položaja mladih poljoprivrednika ključ je opstanka poljoprivrede i ruralnih područja, rekla je Marijana Petir, predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!