Saborski odbor o prilagodbi poljoprivredne politike klimatskim promjenama

26.01.2022.

12:37

Autor: Hina/I.B.

Suša

Suša

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Saborski Odbor za poljoprivredu sjednicu održava na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti. Raspravlja se o prilagodbi poljoprivredne politike klimatskim promjenama u sklopu europskog Zelenog plana. Jedan je od ključnih ciljeva kreiranje održivih poljoprivrednih praksi uz zaštitu prirode i bioraznolikosti.

 - Suša je, u razdoblju posljednjih 15-tak godina imala najveći utjecaj na prinose u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno smanjila ih je, ako gledamo u financijskim izdacima od 2013. do 2016. godine, te štete su bile čak 3 milijarde kuna, istaknula je predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir.

- Mi ćemo kroz našu strategiju poljoprivrede do 2030. godine, odnosno kroz strateški plan, definirati intervencijski okvir koji će biti usmjeren na ublažavanje klimatskih promjena, istaknuo je Tugomir Majdak iz Ministarstva poljoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!