SAD sankcionira četiri Rusa povezana s konglomeratom Alfa Group

11.08.2023.

17:10

Autor: Reuters/HRT/B.B.B.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Tenzen / Shutterstock

SAD je u petak uveo nove sankcije četvorici Rusa povezanih s financijskim i investicijskim konglomeratom Alfa Group i ruskim poslovnim udruženjem, navodi se u priopćenju Ministarstva financija u kojem se najavljuju najnovije mjere usmjerene na moskovsku financijsku elitu zbog rata u Ukrajini.

Ministarstvo financija priopćilo je da je na meti četvorica ljudi koji su bili u nadzornom odboru Alfa Grupe, Petar Olegičič Aven, Mikhail Maratovič Fridman, German Borisovič Khan i Aleksej Viktorovič Kuzmičev.

Alfa Grupa jedan od najvećih ruskih financijskih i investicijskih konglomerata pod sankcijama je kako bi se oslabio ruski uslužni sektor.

Sankcije su također uvedene Ruskoj udruzi poslodavaca te Ruskom savezu industrijalaca i poduzetnika, rečeno je.

- Bogate ruske elite trebale bi se osloboditi ideje da mogu poslovati kao i obično dok Kremlj ratuje protiv ukrajinskog naroda, rekao je u izjavi zamjenik ministra financija Wally Adeyemo.

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!