Sada dostava, gosti na čekanju

05.02.2021.

20:40

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

ilustracija

ilustracija

Foto: HRT / HRT

Iako je država dosad za plaće ugostiteljima uplatila oko 1,8 milijardi kuna, koronakriza mnoge je dovela na rub propasti. Vladine su mjere pomogle, no svi se nadaju da će što prije ponovno početi normalno raditi. Da bi spasio posao i zadržao djelatnike u čak dva restorana, ugostitelj iz Oprisavaca pokrenuo je dostavu hrane.


U dvorištu dida Tunje pjesmu i žamor zamijenila je tišina. Sve na etno imanju čeka goste. Ondje ih je odjednom moglo doći čak 500.

- Jako je tužno. Ovdje da je, danas je lijep dan, da smo otvoreni bilo bi puno. Ali moramo se boriti s tom krizom koja nas je dostigla i izdržat ćemo mi to - kaže Jerko Janković, vlasnik imanja.

- Iz ovoga ćemo izaći puno jači i ja se nadam da će ponovno svatovi biti u velikoj sali, da će biti druženja, da će biti rođendana, krizmi, pričesti - dodaje Zrinka Andrić.

A dotada 50 djelatnika u restoranima u Oprisavcima i Đakovu - radi. Pripremaju i dostavljaju hranu. Svaki se zalogaj radi s ljubavlju. Od domaćih namirnica.

Sonja Mitrović iz okolice Leskovca majstorica je za pizzu.

- Nadamo se da će ovo što prije proći, da će se otvoriti i normalno funkcionirati. Valjda će biti uskoro - kaže.

Gostimiru Živaniću je sve to nezgodno, ali, kaže, privikava se.

- Izađemo pa vidimo ljude u njihovim kućama. Nadam se da će to brzo proći pa će se sve promijeniti - govori.

A Jerko mijenja i ponudu. Unatoč koroni rade se novi projekti. Jedan od njih - kućice na drvetu.

- Uvijek su svi pravili ili na stupovima ili na zemlji, a nitko se još nije usudio, ja i još jedan u Njemačkoj mogu reći, samo što on ima projektante i prave možda majstore - ponosan je Jerko.

Kućice će biti gotove u ožujku kada će moći primiti i prvih 50-tak gostiju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!