19:25 / 05.11.2018.

Autor: HRT

Sajam turizma u Londonu

-

-

Foto: - / -

Hrvatska očekuje rast od 5%, a samo s britanskog tržišta i do 15% više gostiju.
U Londonu je počeo jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma, koji je i prvi pravi pokazatelj kakva bi mogla biti iduća sezona. Predstavlja se i Hrvatska koja očekuje rast od 5%, a samo s britanskog tržišta i do 15% više gostiju.

U Londonu je uvijek mnogo turista ali i Britanci vole putovati. Novo istraživanje otkriva da na odmor putuju vise od dva puta godišnje. Hrvatska postaje omiljeno odredište. 

Danas se u Londonu okupila turistička elita iz 185 zemalja svijeta, Ovdje se sklapaju novi poslovi, stvaraju nove poslovne prilike a vrijednost potpisnih ugovora prelazi dvije milijarde i 800 milijuna funti. Za svoj dio financijskog kolaca bori se i Hrvatska.

Hrvatsku je do početka studenog posjetilo 850 tisuća Britanaca što je rast od 8.5 posto u odnosu na prošlu godinu. Najviše vole doći u Dubrovnik i Split.

Iako se konkurencija na Mediteranu oporavlja optimistične su najave za 2019.

"Mi nismo reagirali sa spuštanjem cijena ali niti s dizanjem osim tamo gdje određena kvaliteta definitivno postoji. To je jedini način korektan kojim možemo reagirati prema tržištu", ističe ministar turizma Gari Capelli.

Čini se da hrvatska turistička ponuda ima jos skrivenih aduta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!