15:29 / 19.10.2018.

Autor: V.LJ./I.H./HRT

Sajam zadruga i OPG-ova hrvatskih branitelja

-

-

Foto: - / -

Izlagači predstavljaju tradicionalne slavonske proizvode, od suhog mesa, kolača, peciva, suvenira do prerađevina od voća i povrća.
Ove se godine u Osijeku obilježava 27 godina od ustroja 130. brigade Hrvatske vojske. I to na osobit način - na osječkom trgu će se održati dvodnevni jesenski sajam zadruga i OPG-ova hrvatskih branitelja.

Na taj način promiču se branitelji kao pozitivna snaga hrvatskoga društva, tj. kao poduzetnici. Uz braniteljske zadruge, na sajmu izlažu i razni OPG-ovi i mali obrti.

Izlagači predstavljaju tradicionalne slavonske proizvode, od suhog mesa, kolača, peciva, suvenira do prerađevina od voća i povrća. Branitelji kažu da im zadruge služe i kao terapija i kao radno mjesto.

Uz sajam, u sklopu obilježavanja ustroja 130. birgade, sutra će biti služena sveta misa te položeni vijenci i svijeće pred Spomen obilježjem poginulih branitelja u Osijeku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!