15:55 / 23.10.2019.

Autor: Ivica Đuzel/Regioalni dnevnik/IMS/HRT

SASO okupio 900 brendova i izlagače iz 8 zemalja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

SASO preživio je teške godine tranzicije, a danas predstavlja gotovo 900 brendova i izlagača iz osam zemalja - najviše vezanih uz turizam i građevinarstvo.
Split je 23. put domaćin međunarodnog sajma graditeljstva, drvne i metalske industrije, energetike i obrtništva. SASO je preživio teške godine tranzicije, a danas predstavlja gotovo 900 brendova i izlagača iz osam zemalja - najviše vezanih uz turizam i građevinarstvo.

Diljem Jadrana i dalje se najviše grade hoteli - veliki i mali, i kuće za odmor koje ne mogu bez bazena. Saso je odlična prilika za predstavljanje inovacija. Kad se izgradi hotel ili kuća treba je i opremiti. A Hrvatska ima, kaže ministrica poljoprivrede Marija Vučković, odličnu i konkurentnu drvo-prerađivačku industriju. 

Gradi se novi most na Cetini, Filipinci na vratima

Kazala je kako je u posljednje tri godine isplaćeno potpora male vrijednosti u ukupnom iznosu od 105 milijuna kuna za 212 projekata. Prosječan intenzitet potpore bio je 80 posto. Osim turizma velika je ekspanzija i u građevinarstvu. EU novcem napokon se bude i betonski spavači na omiškoj obilaznici, a gradi se novi most na Cetini.

Ugovor je već potpisan, izvođač uveden u posao, ugovorni termini već traju kazao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Strabag je izvođač, cijena 175 milijuna kuna, a radnici će biti sa svih strana svijeta. Prvi kontigent Filipinaca već je na vratima.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!