18:37 / 01.09.2018.

Autor: HRT

Seul i Zagreb povezani izravnim letom

-

-

Foto: - / -

Izravni let najviše je razveselio turiste, koji Hrvatsku uglavnom posjećuju izvan glavne sezone.
Hrvatska je sve zanimljivija turistima iz Južne Koreje. Za našu su zemlju mnogi od njih prvi put čuli nakon što se kod nas prije desetak godina snimao "reality show" iznimno popularan u Koreji. Prije njega u Hrvatsku je stizalo manje od 20.000 korejskih turista godišnje. Lani ih je bilo više od pola milijuna, a ove ih se godine očekuje još više. Upravo zato, najveći korejski zrakoplovni prijevoznik odlučio je uspostaviti izravni let iz Seula za Zagreb, i to tri puta na tjedan.

S drugog kraja svijeta, iz Seula, u Zagreb se sada stiže za samo - 11 sati. Izravni let najviše je razveselio turiste, koji Hrvatsku uglavnom posjećuju izvan glavne sezone.

Treća je to izravna linija iz Zagreba do daleke Azije. 

Da o Hrvatskoj nisu snimljeni brojni televizijski serijali, u nju se ne bi zaljubila ni Kim, koju smo sreli u središtu Zagreba.

Korejci, uz Zagreb, posjećuju Plitvice, Dubrovnik i Split.Poslije Amerikanaca, Korejci su naši najbrojniji gosti iz dalekih zemalja. Najčešće dolaze u svibnju, lipnju i listopadu.Zato Turistička zajednica planira otvoriti ured u glavnom gradu Južne Koreje. A izravni let za Seul trebao bi otvoriti vrata i turistima iz drugih zemalja Dalekog istoka.

Sve veći interes za Hrvatsku svjedoči i lanjski podatak da je tada do lipnja stiglo više od 200.000 Korejaca. To su zahtjevni gosti koji cijene kulturnu ponudu i baštinu jer i u svojoj ih zemlji nude kao najveći turistički adut. Više o kulturnoj ponudi Koreje u reportaži iz Seula HRT-ovog novinara Dragana Nikolića.

Seul, turistička meka bogate povijesti i vrijednog kulturnog blaga

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!