Sezona je počela, a Croatia Airlines pred kolapsom

23.04.2018.

18:22

Autor: A.R./HRT

default error photo
Uprava Croatia Airlinesa reagirala je na otvoreno pismo koje je Hrvatski sindikat prometnih pilota uputio premijeru, a u kojem je stanje u nacionalnom zračnom prijevozniku nazvano - alarmantnim.
Uprava Croatia Airlinesa reagirala je na otvoreno pismo koje je Hrvatski sindikat prometnih pilota uputio premijeru Andreju Plenkoviću, a u kojem je stanje u nacionalnom zračnom prijevozniku nazvano - alarmantnim.

Piloti tvrde da zrakoplovi nisu pripremljeni za sezonu, unajmljuju se tuđi, a stanje u tvrtki dodatno pogoršava to što već godinu i pol nemaju direktora s punim mandatom.

Unajmljeni zrakoplovi sa 174 sjedala prevozili su po 17 putnika, ističu piloti. Gubici su enormni. No Uprava to negira i objašnjava da je riječ o radovima koji su se oduljili.

Sindikat i Uprava ne slažu se ni vezano za odlazak ljudi. Piloti tvrde da je otišla trećina kolega, a Uprava da ih je otišlo samo tri posto. Zrakoplovni analitičar bliže je prvoj procjeni.

Ima puno premalo mehaničara i pilota, da, avioni ne lete, avioni su u hangaru, ne bi smjeli bit, već odavno bi trebali bit vani, trebali su biti vani 1.4., neće bit ni 15.5., rekao je zrakoplovni analitičar Alen Šćuric.

Kompanija godinu i pol dana nema Upravu u punom mandatu. Treći put ponovljeni natječaj za direktora je završen, a odluku o imenovanju treba donijeti Vlada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!