16:36 / 11.10.2018.

Autor: HRT

Šibenske tvrtke sve uspješnije

-

-

Foto: - / -

Bili bi poduzetnici još zadovoljniji da je poslovno okruženje bolje i dinamičnije.
Mala i srednja poduzeća nositelji su gospodarstva Šibensko-kninske županije, oko tri četvrtine ukupnih prihoda ostvaruju upravo ona. Kako bi unaprijedili poslovanje, mali poduzetnici sve češće, uz zajmove, koriste i nepovratna sredstva iz europskih fondova.

Mala šibenska tvrtka, trostruki dobitnik županijske Zlatne kune, okreće novu stranicu u poslovanju. Već jedno desetljeće servisiraju brodske sustave diljem svijeta, a zahvaljujući europskom novcu uređena je nova hala i opremljen laboratorij za analizu motornih ulja.

"Pa u nekakvoj našoj dugoročnoj viziji mi smo se odredili da želimo raditi ono što drugi ne rade jer nam to pruža mogućnost da našu uslugu kvalitetnije plasiramo na tržište", kaže direktor tvrtke Capax d.o.o. Teo Petričević.

Mala i srednja poduzeća u Šibensko-kninskoj županiji iz godine u godinu iskazuju sve veću dobit, poslovanje takvih tvrtki sve je uspješnije i pozitivnije.

"Tako da one nose taj jedan zdravi dio gospodarstva koji usvaja nove tehnologije, inovativno poslovanje i plasman svojih vlastitih proizvoda na, ne samo hrvatskom, nego na inostranom tržištu", ističe predsjednik HGK ŽK Šibenik Ivan Soža.

Bili bi poduzetnici još zadovoljniji da je poslovno okruženje bolje i dinamičnije. A ako se upuste u natječaje za europski novac, papirologija je opsežna i komplicirana.

"Poduzetnici su još uvijek opterećeni nizom stvari koje neki zovu parafiskalnim nametima ili sl., ali eto, u svemu tome skupa, ako odabereš dobar posao, ako radiš posao s ljubavi, s onim žarom s kojim mislim da mi to radimo - mislim da se može dobro poslovati", smatra prokurist tvrtke Capax d.o.o. Mario Baljkas.

Stoga su uspješno i ostvarili investiciju od oko 2 milijuna eura. Zahvaljujući nepovratnim 750 tisuća iz europskih strukturnih fondova za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!