16:08 / 10.10.2018.

Autor: P.F./HRT

Sindikati pisali ministru: Ako nema plaće, Uljanik će potonuti!

-

-

Foto: - / -

Uprava Uljanika sindikatima je i danas poručila da nema rješenje za rujansku plaću. To je pismo svojevrsno upozorenje Vladi da je strpljenje radnika pri kraju, poručuju sindikalisti.
Tri sindikata koja djeluju u Uljaniku šalju pismo ministru gospodarstva Darku Horvatu u kojemu ponovno traže da im se daju jasni odgovori na njihova pitanja o budućnosti brodogradilišta.

Uprava Uljanika sindikatima je i danas poručila da nema rješenje za rujansku plaću čija bi isplata trebala biti idućeg ponedjeljka. To je pismo svojevrsno upozorenje Vladi da je strpljenje radnika pri kraju, poručuju sindikalisti.

Da im damo do znanja - ako plaće ne bude, neće biti ni skupštine jer će radnici zaustaviti njezino održavanje, pa sve to skupa znači da ćemo potonuti. Na kraju, ne želimo da se izdvaja 3. maj, da se 3. maj posebno rješava, posebno Uljanik. Mi smo jedno društvo, moramo se zajednički držati, znači - rješenje zajedničko, rekao je Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata sindikata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!