08:39 / 31.01.2019.

Autor: T.V./HRT

Sindikati Uljanika pripremaju socijalni sporazum za budućeg partnera

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata, govorio je o današnjem sastanku s Upravom Uljanika. Jedna od tema je predstavljanje socijalnog sporazuma u Uljaniku.
Tko su zainteresirani strateški partneri za spašavanje dvaju brodogradilišta - Uljanika i Trećeg maja, trebalo bi biti objavljeno za nekoliko dana. Analize pokazuju da cijeli proces restrukturiranja stoji oko 800 milijuna eura, a strateški partner u njemu mora sudjelovati s barem pola iznosa.

U međuvremenu Boris Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata, govorio je o današnjem sastanku s Upravom Uljanika. Jedna od tema je predstavljanje socijalnog sporazuma u Uljaniku koji će definirati odnose s budućim strateškim partnerom. 

- Nama je sporazum bitan za budućnost radnih mjesta i kolektivnog ugovora te onoga što će se raditi unutar Uljanika. Smatramo da bi to trebalo ugraditi u ugovor Uprave i strateškog partnera, to ima pravno veću težinu od sporazuma, rekao je Cerovac.Socijalni sporazum trebao bi definirati pitanja poput smanjenja broja uljanikovih društava te cijenu dokapitalizacije dionica. Također, prema sporazumu, brodogradnja bi bila definirana kao osnovna Uljanikova djelatnost. Detalji tog sporazuma trebali bi biti poznati sutra.

U pulsko brodogradilište sutra bi trebao stići imenovani stečajni upravitelj Loris Rak. Njegov je zadatak popisati imovinu i dugove. Cilj je procijeniti ima li Uljanik kapaciteta za provođenje stečajnog postupka o kojem će se odlučivati 29. ožujka na Trgovačkom sudu. Ako se u međuvremenu imenuje strateški partner, postupak će se odbaciti.                                                                       
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!