Sisak: Konferencija o zbrinjavanju građevinskog otpada i obnovi

15.06.2021.

12:26

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Gospodarenje građevinskim otpadom

Gospodarenje građevinskim otpadom

Foto: Dnevnik / HRT

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, u Sisku se održava konferencija o industriji građevnih materijala i gospodarenju otpadom u vrijeme pandemije i obnove od potresa. 

Matea Mikić, novinarka HRT-a za Dnevnik je rekla kako je izazovno razdoblje za sve koji se bave građevinom i gospodarenjem otpadom, a to se posebno odnosi za one u Sisačko-moslavačkoj županiji te je upravo stoga Sisak odabran kao mjesto održavanja konferencije.

Ovdje su okupljeni brojni stručnjaci koji će iznijeti svoje ideje o tome kako najbolje gospodariti građevnim otpadom koji je na ovom području ostalo mnogo. Te je on u fokusu akcijskog plana za kružno gospodarstvo, a njegova mogućnost reciklaže je 70 posto.

Tema konferencije je i obnova nakon potresa. Stručnjaci će izložiti prijedloge,  kako ovu katastrofu iskoristiti za rast građevinskog sektora i prateće industrije s posebnim naglaskom na hrvatsku industriju i tvrtke u obnovi nakon potresa.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!